2 Op sociale media wordt deze foto van een schilderende 95-jarige Maurice Dhoop uit Kuurne gretig gedeeld. Hij toont even wat hij in zijn mars heeft, alvorens Melissa Bertolino het penseel opnieuw overneemt.
Wall Paintings Op sociale media wordt deze foto van een schilderende 95-jarige Maurice Dhoop uit Kuurne gretig gedeeld. Hij toont even wat hij in zijn mars heeft, alvorens Melissa Bertolino het penseel opnieuw overneemt.

Maurice schildert op zijn 95ste nog als de beste

Op sociale media wordt een foto van een schilderende 95-jarige Maurice Dhoop, bewoner van woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne, gretig gedeeld. De foto is genomen door Melissa Bertolino van Wall Paintings.

“Ik ben momenteel bezig met een opdracht voor Woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne”, vertelt ze. “Wat je maar wil, op gelijk welke muur, ik schilder het voor je. Een afdeling van de Heilige Familie heeft me gevraagd om enkele natuurlijke taferelen op een muur te schilderen. Toen ik aan het werk was, kwam Maurice even kijken. Hij heeft altijd graag geschilderd, en hij kan het ook goed, dus ik vroeg hem of hij niet even wilde helpen. Hij ging meteen aan de slag met een tak die ik al had geschilderd. Ik sta er versteld van dat hij op die leeftijd nog zo’n vaste hand heeft, echt sterk.”

Maurice werkte de tak mooi af en nadien nam Melissa het penseel opnieuw over. Het resultaat is een mooi natuurtafereeltje met vogels.

De Slimste Mens

Maurice kwam in oktober vorig jaar nog in onze krant toen zijn droom werkelijkheid werd. Hij wilde graag voor één dag BV zijn, en het personeel van de Heilige Familie had geregeld dat hij een vraag mocht stellen in de tv-quiz De Slimste Mens.

2 Melissa van Wall Paintings en Jef, een andere bewoner van het rusthuis.
Wall Paintings Melissa van Wall Paintings en Jef, een andere bewoner van het rusthuis.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Chapeau man. Mijn diepste respect!

Lees meer