Matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne pakt uit met hoofdkussens en matrasbeschermers met antibacteriële en virus reducerende werking.
revor Matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne pakt uit met hoofdkussens en matrasbeschermers met antibacteriële en virus reducerende werking.

Op deze kussens en matrasbeschermers overleeft het coronavirus minder lang

Matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne pakt uit met hoofdkussens en matrasbeschermers met antibacteriële en virusreducerende werking.

Het bedrijf werkte daarvoor samen met Lava Textiles uit Wielsbeke. “Het behandelde textiel heeft enerzijds een antibacteriële werking en anderzijds zorgt het dat virussen er minder lang op overleven”, legt Jan Maes van Revor Group uit. “Het actieve component in de stof werkt in op virussen zoals het coronavirus en de griep.”

Uit studie bleek dat de ‘virale activiteit’ op het behandelde textiel al na 2 uur tijd met 86% is afgenomen, terwijl dat bij gewoon textiel maar 50% is na 4 uur.

“Met deze ontwikkeling proberen we de slaapkamer en de nachtrust een stukje gezonder te maken, ook voor hotels kan de behandelde stof een grote meerwaarde betekenen op vlak van hygiëne”, zeggen Johan Vanwelden en Jan Maes, de mensen achter de ontwikkeling bij zowel Lava Textiles als Revor.

Het bedrijf pakt regelmatig uit met een primeur. Zo lanceerde het in november vorig jaar onder meer een 100 procent recycleerbare matras op de markt die gemaakt is van petflessen. Het artikel kan je hier lezen.

Lees meer