De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
LSI De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.

Tot drie jaar cel gevraagd voor Poolse inbrekersbende

Vijf Polen moesten zich maandag verantwoorden op de rechtbank in Kortrijk voor verschillende inbraken in West-Vlaanderen. Ze gingen aan de haal met juwelen, geld, tv’s en werkmateriaal. 

Ze drongen vorig jaar binnen in huizen in Roeselare, Kuurne, Koolskamp en Ruiselede. “Ze gooiden de huizen overhoop, zelfs bedmatrassen werden in het rond geslingerd”, zei het openbaar ministerie. “Eén keer gingen ze er met een Nissan Qasqai vandoor, nog een andere keer met een Honda Dax van een student. Meestal gingen ze er met juwelen en geld vandoor, één keer vonden ze zelfs een koffertje met zestigduizend euro.” 

De Polen reden rond met twee auto’s waar ze gestolen nummerplaten op hadden gemonteerd. De politie kwam hen op het spoor door de eigenaar van de auto’s te vinden. Die had de auto in bruikleen gegeven aan een landgenoot. Op 6 augustus werden ze betrapt toen ze wilden inbreken in een huis waarvan de rolluiken naar beneden waren, maar de bewoners toch thuis bleken te zijn. In hun auto vond de politie walkie talkies, een breekijzer, een bijtel en handschoenen. Ook huiszoekingen in hun verblijfplaatsen in Hooglede leverde inbrekersmateriaal op. Een van hen riskeert drie jaar cel en een boete van 1.200 euro. De anderen riskeren straffen tussen zes maanden en twee jaar cel. Vonnis op 24 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer