5 Bij aankomst van de brandweer ontsnapte nogal wat rook uit verluchtingsroosters aan de zijkant van het gebouw.
Hans Verbeke Bij aankomst van de brandweer ontsnapte nogal wat rook uit verluchtingsroosters aan de zijkant van het gebouw.

Veel rookschade na brand in magazijn van Dreamland, brandweer eerst op verkeerde been gezet

Zondag in de vooravond is brand ontstaan in het magazijn van Dreamland, langs de Ringlaan in Kuurne. Op basis van de melding bij de alarmcentrale repte de brandweer zich echter eerst naar de Colruyt-winkel, iets verderop langs dezelfde baan. Bij de brand raakte niemand gewond.

De alarmmelding kwam niet uit de Dreamlandwinkel zelf maar wel uit een aangrenzende winkel. Vermits Dreamland deel uitmaakt van de Colruyt-groep werd niet de naam van de speelgoedwinkel maar wel die van de groep doorgegeven. En dus reden de spuitgasten eerst naar de Colruyt-winkel die iets verderop is gelegen, ook langs de Ringlaan in Kuurne. Terwijl ze daar op zoek waren naar een brand, kwam plots een tweede melding binnen. Die verwees wel naar Dreamland, waarop de spuitgasten vliegensvlug weer in hun wagens sprongen en wegreden naar de juiste lokatie.

5 De spuitgasten reden eerst naar de Colruyt-winkel maar de brand bleek eigenlijk iets verderop langs de Ringlaan te woeden, bij Dreamland.
Hans Verbeke De spuitgasten reden eerst naar de Colruyt-winkel maar de brand bleek eigenlijk iets verderop langs de Ringlaan te woeden, bij Dreamland.

Printer vat vuur

Bij aankomst van de blussers ontsnapte nogal wat rook uit enkele verlichtingsroosters aan de zijkant van het gebouw. Toen de nooddeuren werden geopend om naar binnen te gaan, verergerde dat nog. De brandweer vond echter snel de vuurhaard. In het magazijn had een printer vuur gevat, mogelijk als gevolg van een kortsluiting. Het toestel stond opgesteld naast een computer en in de onmiddellijke omgeving lagen ook catalogi van Dreamland. Het vuur vond een gretige prooi in dat materiaal. Een en ander veroorzaakte flink wat zwarte rook die zich verspreidde in het hele magazijn. De brand was snel onder controle, het gebouw werd geventileerd. Of de winkel maandag kan openen, is nog niet duidelijk.

5 Nadat de nooddeuren werden geopend, kwam nog meer rook naar buiten.
Hans Verbeke Nadat de nooddeuren werden geopend, kwam nog meer rook naar buiten.
5 Dit is wat rest van de printer en enkele catalogi die vuur vatten.
Hans Verbeke Dit is wat rest van de printer en enkele catalogi die vuur vatten.
5 Er was vandaag niet veel reden om blij te zijn, bij Dreamland in Kuurne.
Hans Verbeke Er was vandaag niet veel reden om blij te zijn, bij Dreamland in Kuurne.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer