De wagen van de inbreker kon klemgereden worden (archieffoto, niet deze wagen)
Jef Van Nooten De wagen van de inbreker kon klemgereden worden (archieffoto, niet deze wagen)

Vluchtende inbreker riskeert twee jaar cel voor crash met politie

Een amper 18-jarige jongeman riskeert voor de rechter in Kortrijk twee jaar effectieve celstraf, een boete van 400 euro en de verbeurdverklaring van zijn Volkswagen Polo. Op 15 december 2018 ramde Antonio J. twee politievoertuigen tijdens een achtervolging op de E17. “Levensgevaarlijk”, vond ook de rechter.

Na een inbraakpoging in Kortrijk startte de politie een achtervolging op de groene Volkswagen Polo van Antonio J. en een minderjarige dader. J. bleek niet van plan om te stoppen, reed door twee rode verkeerslichten en probeerde via de E17 in Frankrijk te geraken. Dat was buiten de politie gerekend. De agenten moesten wel al hun rijkunsten etaleren om J. uiteindelijk tot stilstand te brengen. Twee keer ramde J. opzettelijk een politievoertuig. Uiteindelijk kon het duo toch gevat worden. Antonio J., die in Italië is geboren maar al veroordelingen opliep in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, vloog in de cel en verblijft daar momenteel nog altijd. De minderjarige inzittende vloog naar de gesloten instelling in Everberg. “Ik wou niet naar de gevangenis, had geen rijbewijs en wilde mijn auto niet kwijtspelen. Maar ik besef dat ik fout was”, verontschuldigde J. zich voor de rechter. Hij moest zich ook verantwoorden voor een inbraak waarbij juwelen en bronzen beelden verdwenen. Vonnis op 8 juli.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer