2 De Warmste Week komt naar Kortrijk!
© VRT De Warmste Week komt naar Kortrijk!

Warmste Week van Studio Brussel kiest voor Kortrijk

Na twee jaar domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke verhuist de Warmste Week van Studio Brussel naar Kortrijk! Alle Kortrijkzanen kregen vanochtend een briefje in de bus zodat zij als eerste van het heuglijke nieuws op de hoogte waren. De radiozender slaat er zijn tenten op van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december. De opdracht is nu al duidelijk: de héle stad moet meedoen!

Studio Brussel is overtuigd door de levendige en positieve dynamiek van Kortrijk. De stad is bovendien centraal gelegen en goed bereikbaar. En zo komt de De Warmste Week van de solidariteitsactie Music For Life ook voor het eerst naar West-Vlaanderen. De VRT keert voor alle duidelijkheid niet terug naar ‘Het Glazen Huis’. Dat is het concept waarmee de eerste edities van ‘Music For Life’ langs steden als Gent en Leuven trokken. Het is dus geen terugkeer naar vroeger met één specifieke locatie in de stad.

2 Alle Kortrijkzanen krijgen vandaag een kaartje in de bus.
VRT Alle Kortrijkzanen krijgen vandaag een kaartje in de bus.

Alle Kortrijkzanen mobiliseren

“De hele stad Kortrijk wordt onze standplaats. We gaan naar de mensen en maken gebruik van de bestaande dynamiek van de stad”, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “We hadden de voorbije jaren al goede contacten met de stad. En het is niet de eerste keer dat Studio Brussel in Kortrijk belandt.” In 2010 vierde de radiozender zijn verjaardag in de stad door er een dag lang uit te zenden, eerst op de Vlasmarkt en daarna vanuit muziekcentrum De Kreun. De zender veranderde toen voor één dag van naam in ‘Studio Kortrijk’.

Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) ziet het helemaal zitten. “De inzet is duidelijk: we gaan àlle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijke Warmste Week van te maken. Kortrijk, here we come!”, aldus Van Quickenborne. De Warmste Week/Music For Life is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Meer informatie volgt op woensdag 18 september. Dan maken ook de andere VRT-netten bekend wat ze gaan doen voor De Warmste Week. Vanaf dan kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week registreren.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • COTTENS DOMINIEK

    Dat wordt duur om je geld te doneren met die parkeertarieven.

  • Rrwin De Jaeger

    Dat werd es tijd dat het in West Vlaanderen gebeurt..... Ik ben van Roeselare, maar even trots dat het eindelijk es langs onze kanten wordt georkestreerd.... Trots een Vlaming te zijn...

Lees meer