Er wordt wel aangeraden om een mondmasker te dragen, voor wie straks weer naar de OC's of de wijkcentra trekt
Henk Deleu Er wordt wel aangeraden om een mondmasker te dragen, voor wie straks weer naar de OC's of de wijkcentra trekt

Wijkcentra en OC’s starten werking opnieuw op

De onthaalfuncties van de OC’s in Groot-Kortrijk starten vanaf dinsdag 26 mei weer op. Je kan er terecht voor de aanvraag van attesten van burgerzaken en reserveringen van zalen voor het najaar. De meeste wijkcentra, waar de focus nu op ‘een-op-eencontact’ ligt, heropenen vanaf woensdag 27 mei.

Er worden de nodige coronamaatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen. Bezoekers krijgen het advies een mondmasker te dragen. Mensen kunnen naar een wijkcentrum voor het kopen van afvalzakken, postzegels en taxibonnen, het nemen van een kopie, het aanvragen van een UiTPAS, hulp- en zorgvragen, een pedicuredienst met reservering en verplicht mondmasker of een goeie babbel. De cafetaria’s van de wijkcentra blijven nog dicht. Er zijn ook nog geen groepsactiviteiten of lessen en maaltijden worden niet aangeboden. 

Welke wijkcentra er heropenen en met welke openingsuren, lees je na op www.kortrijk.be/wijkcentra. Een overzicht van de OC’s met de openingsuren is terug te vinden op www.kortrijk.be/ontmoetingscentra.

Lees meer