De vrouw, onder invloed van alcohol, merkte de controlepost (zoals hier op een archieffoto) naar eigen zeggen te laat op.
Hans Verbeke De vrouw, onder invloed van alcohol, merkte de controlepost (zoals hier op een archieffoto) naar eigen zeggen te laat op.

Zakenkoppel onder invloed filmt politie
tijdens controle

Een alcoholcontrole is een zakenkoppel uit Waregem slecht bekomen. Man en vrouw vonden er niet beter op dan met hun smartphone de politie te filmen. Dat zorgde voor wrevel. De vrouw, die aan het stuur zat, kreeg een maand rijverbod.

Het echtpaar van middelbare leeftijd werd na een avondje uit in maart 2017 tegengehouden voor een alcoholcontrole. Beiden waren onder invloed, maar het was de vrouw die aan het stuur zat van hun wagen. Ze werd gesommeerd aan de kant te gaan, maar reed nog even door, naar eigen zeggen omdat ze de controle niet had opgemerkt. Volgens de politie vertoonde de vrouw duidelijke tekenen van dronkenschap. Ze slaagde er niet in om een geldige ademtest af te leggen, een bloedproef lukte even later wel. De vrouw liet 2,17 pro mille alcohol in het bloed optekenen. De vaststellingen van de politie werden echter bemoeilijkt door het gedrag van de echtgenoot. Die kon het maar matig appreciëren dat ze gecontroleerd werden en begon de inspecteurs te filmen. Ook zijn vrouw maakte op een bepaald moment aanstalten om dat te doen. Het zorgde voor een gespannen sfeer.

Medisch probleem

“Mijn cliënte, die een blanco strafblad heeft, probeerde de politie duidelijk te maken dat ze omwille van een medisch probleem niet in staat was om een ademtest af te leggen”, zegt haar advocaat. “Op dat moment waren de gemoederen echter al een beetje verhit en weigerde de politie om daar rekening mee te houden.” Het koppel werd zelfs even administratief aangehouden toen de situatie helemaal dreigde te escaleren.” De rechter achtte de dronkenschap niet bewezen. De vrouw werd niettemin veroordeeld tot één maand rijverbod en een boete van 800 euro.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Linde Segaert

    Hoeveel promille moet er dan wel in het bloed zitten vooraleer dronkenschap bewezen is ? Zou het kunnen dat die rechter zelf een alcoholprobleem heeft, als hij zo tolerant omspringt met mensen die veel te veel drinken...

  • Freddy Devos

    2,17 promille... en "De rechter achtte de dronkenschap NIET bewezen." ?????????

Lees meer