Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout

Man flipt wanneer hij ontdekt dat echtgenote affaire heeft met haar baas: 6 maanden voorwaardelijk

Een 38-jarige man uit Laakdal is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden veroordeeld voor partnergeweld. Nadat de man ontdekte dat zijn echtgenote een relatie had met haar baas, viel hij zijn vrouw aan in haar slaap.

De 38-jarige J.B. uit Laakdal had al 9 jaar een relatie met het slachtoffer, waarvan 4 jaar als getrouwd koppel, toen op 21 oktober 2018 zijn stoppen doorsloegen. Hij had ontdekt dat zijn echtgenote een buitenechtelijke relatie had met een meerdere op haar werk. Zeker toen hij ook per toeval geconfronteerd werd met foto’s van het overspel, ging bij de man het licht uit. Hij verraste zijn echtgenote in haar slaap. De vrouw kreeg meerdere slagen in het gezicht en stampen op haar lichaam. Ze kreeg ook een ventilator naar haar hoofd gegooid en kreeg een kastdeur op zich. De vrouw raakte zwaargewond en was vier weken arbeidsongeschikt.

De advocaat van J.B. pleitte vorige maand nog dat er sprake was van onweerstaanbare drang, maar de rechtbank volgt die piste niet. “Hij was al langer op de hoogte van het overspel. Hij is ook eerst nog iets gaan drinken op café voordat hij toesloeg, dus van onweerstaanbare drang kan geen sprake zijn”, oordeelt de rechter.

De rechtbank houdt wel rekening met de omstandigheden. De man wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Hij moet een cursus agressiebeheersing volgen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicole Leysen

    Wat een walgelijke commentaren ! Schaam jullie ! Ten 1ste wat tussen het paar speelde heeft niemand iets mee te maken. 2de wanneer een relatie niet overeind blijft staan , heeft niets met de 1ne noch met de andere te maken het gáát of juist niét laat staan dat wij móeten oordelen over oorzaak en gevolg . Feit is wél dat géén enkele toedracht rechtvaardigt dat geweld gepleegd word. Men hoeft niet álles te aanvaarden van de ander, dan zoek je sámen een oplossing of zet je er een punt achter.

  • lukas wouters

    Daarom mag mijn vrouw niet gaan werken. Dat is de beste preventie....alhoewel.

Lees meer