3 Saartje De Gendt en mama Annick De Windt in het ziekenhuis tijdens één van de behandelingen.
RV Saartje De Gendt en mama Annick De Windt in het ziekenhuis tijdens één van de behandelingen.

Heel Kalken team Saartje: iedereen in de bres voor 9-jarig meisje met leukemie

Haar ouders dachten eerst aan een banale verkoudheid, maar Saartje De Gendt (9) uit Kalken bleek leukemie te hebben. Sinds eind augustus is het meisje in behandeling. Ze staat er niet alleen voor, want het hele dorp vecht mee. Voetbalclub KFC Hogerop Kalken houdt nu zaterdag een benefiet én er is ook een snoepverkoop.

“Saartje was eind augustus vaak vermoeid, ze zag erg bleek en had hoofd- en keelpijn”, vertelt mama Annick De Windt. “Eerst dachten we aan een keelontsteking, want haar broertje was toen ook verkouden. De door de dokter voorgeschreven antibiotica sloeg echter niet aan. Omdat ze maar niet beter werd, reden we met haar naar de spoedarts. Daar viel het verdict: leukemie.”

Meteen werd een chemobehandeling opgestart. Mogelijk volgt ook nog stamceltherapie. De voorbije weken waren er zwaar voor het gezin. “De dokters verzekeren ons dat leukemie goed te behandelen is en dat Saartje 80 procent kans heeft op volledig herstel, maar we zijn bang dat het bij haar toch verkeerd zal aflopen.”

3 Saartje is sinds eind augustus in behandeling voor leukemie.
Didier Verbaere Saartje is sinds eind augustus in behandeling voor leukemie.

Intussen springt heel Kalken in de bres voor het gezin. Zo houdt voetbalclub Hogerop Kalken, waar broers Mathias en Dario spelen, nu zaterdag een benefiet. “We willen de ouders financieel en mentaal steunen, want in onze club telt meer dan voetbal. Wij zijn één grote familie”, zegt Lindsay Lalmant van Team Saartje.

“Al die steun hadden we nooit verwacht”, zegt mama Annick. “Vrienden en buren brengen eten of doen onze was en strijk. De solidariteit is groot. Het is hartverwarmend dat zoveel mensen aan ons denken.”

De benefiet vindt plaats op de voetbalterreinen van Hogerop. Vanaf 13 is er kinderanimatie. Om 16.30 uur speelt het vierde leerjaar van basisschool Sint-Denijs tegen het zesde leerjaar. De ouders van de U7 en de U12 nemen het om 17.15 tegen elkaar op.

3 Team Saartje zet zich in voor de familie.
Didier Verbaere Team Saartje zet zich in voor de familie.

Snoepverkoop

Naast de benefiet worden er truitjes geveild van wielrenners Greg Van Avermaet, Oliver Naesen ( WK-outfit) en Edward Theuns, én Club Brugge-speler Hans Vanaken. Er is ook een snoepverkoop. Een zakje kost 3 euro voor 250 gram. Die zijn te bestellen op de benefiet, worden verkocht via verschillende scholen of worden in de herfstvakantie van de deur tot deur verkocht via vriendjes van Saartje en haar broers.

Alle info en hulp welkom via teamsaartje@gmail.com

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer