3 Motoren voor ALS zet zich al jaren in voor Alain Verspecht.
Didier Verbaere Motoren voor ALS zet zich al jaren in voor Alain Verspecht.

Motorrijders en Belgische Baardenclub halen meer dan 20.000 euro op voor ALS onderzoek

Motoren Tegen ALS zamelde 18.857,30 euro in tijdens het tweedaagse motortreffen begin augustus in Zaal Skala in Kalken. De Baardenclub België deed daar nog eens 2.500 euro bij. De opbrengst gaat naar onderzoek naar ALS, een spierziekte waar ook lid Alain Verspecht slachtoffer van werd.

3 Ook de Belgische Baardenclub deed een duit in het zakje met 2.500 euro.
Didier Verbaere Ook de Belgische Baardenclub deed een duit in het zakje met 2.500 euro.

Met 21.357 euro verdubbelde de vzw Motoren voor ALS uit Laarne de opbrengst van vorig jaar. Toen konden vrienden van Alain Verspecht 9.913 euro ophalen. “Dit jaar konden we rekenen op 164 mensen bij het ontwijt, 300 op het eetfestijn en maar liefst 557 motards voor de rit”, zegt de organisatie. De Belgische Baarden club organiseerde zaterdagavond nog een feestje en schonk 2.500 euro aan de vzw uit Laarne. “Volgend jaar doen we dat opnieuw”, zegt de club.

3 Met tientallen vrijwiligers werd weer geld ingezamled voor onderzoek naar ALS.
Didier Verbaere Met tientallen vrijwiligers werd weer geld ingezamled voor onderzoek naar ALS.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer