De Kerstman en zijn gevolg aan het Kasteel van Laarne. De elfjes zijn de enige kinderen.
Foto Didier Verbaere De Kerstman en zijn gevolg aan het Kasteel van Laarne. De elfjes zijn de enige kinderen.

Scholen blijven weg van Kerstman

De intrede van de Kerstman aan het Kasteel van Laarne is gisteren in mineur verlopen. De scholen weigerden immers hun leerlingen naar het evenement te sturen om pedagogische redenen. Sinterklaas moet eerst nog komen.

De Kerstman kwam er samen met zijn elfjes reclame maken voor Kerstmagie, een spektakel rond de duizendste verjaardag van de Kerstman. Helaas gooit de ijsgraaf roet in het eten en bevriest hij het kasteel. "Vandaag heeft de ijsgraaf al de kinderen bevroren waardoor ze niet konden komen", lachte organisator prins Simon de Merode.

Verwarrend

"We hebben lang gediscussieerd, maar uiteindelijk beslist dat het een beetje absurd is om onze leerlingen naar de Kerstman te sturen terwijl de Sint nog moet komen", zegt Karine Van Wesemael van de Gemeentelijke Basisschool De Windwijzer in Laarne. "Dat is verwarrend en pedagogisch niet verantwoord. Alle scholen waren uitgenodigd, maar niemand stond achter het idee. We hebben geen probleem met het kerstspektakel, enkele leerlingen en ouders werken er zelfs aan mee. Maar de Sint komt eerst en dan de Kerstman."


Ook Erwin De Moor, directeur van de Vrije Basisschool, hield de leerlingen op school. "Jonge kinderen leven nog erg in een fantasiewereld. We werken momenteel heel sterk rond de komst van de Sint. Het zou te verwarrend zijn. Hadden ze ons na 6 december uitgenodigd, we waren langs geweest."


De voorverkoop van Kerstmagie loopt intussen vlot.


Tickets en info op www.kerstmagie.be. (DVL)

Lees meer