Archiefbeeld.
ANP XTRA Archiefbeeld.

Arts verdacht van moordpoging op vrouw van bevriend koppel

Een Noord-Limburgse vrouwelijke arts zit sinds twee weken in de cel op verdenking van een moordpoging. Dat bevestigt het Limburgse parket.

De arts zou het hebben gemunt op de vrouw van een man met wie ze bevriend was. Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag. Het nieuws over de aanhouding is bevestigd door het parket van Limburg. De dokteres zit sinds eind mei achter de tralies. Ze ontkent elke betrokkenheid.

De verdachte zou tot tweemaal toe de woning van de vrouw van de vriend in Rekem bij Lanaken zijn binnengedrongen. De tweede keer zou ze, gewapend met een injectienaald met onbekende vloeistof, voorovergebogen over de slapende vrouw hebben gestaan. Die werd echter wakker, waarna de dokteres het op een lopen zette. De gewekte vrouw liep haar achterna en herkende haar.

De eerste keer had het 46-jarige slachtoffer een chemische geur in huis waargenomen en ze betrapte toen ook een verdachte persoon in huis, die uiteindelijk kon ontkomen. Ruim twee weken later werd die bizarre geur opnieuw waargenomen in het huis in Rekem. De vrouw lag nog in bed toen ze plots een prop in de mond geduwd kreeg. Het slachtoffer bood hevig weerstand en kon haar belager van zich afschudden. Het slachtoffer meende de indringer te herkennen als de dokteres. Zij zou de man uit Lanaken ook gestalkt hebben en sms-berichten hebben gestuurd. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Annelies Cuxhaven

    had ged8 dat dit alleen in de VS kon..bon,die man van slachtoffer is schuldig omdat die vreemd met arts ging.slachtoffer moet haar man de bons geven

  • Peter Janssens

    @Roel: ik verslikte me in mijn watermeloen toen ik uw reactie zag, geweldig.

Lees meer