Bewoners ‘In de Bruel’ slaan alarm: “Zelfs een raam open laten staan is er niet meer bij”

Omwonenden van ‘In de Bruel’ klagen over het vele autoverkeer in hun straat. Die wordt gebruikt als afrit van parking Molenweideplein in het centrum van Lanaken. Het verkeer is er erg druk en er wordt te snel gereden. 

Naast het drukke verkeer zijn er klachten van stankoverlast, geur van uitlaatgassen en van roetafval op ramen, vensters en dorpels. “ Het is er onmogelijk om een raam open te laten staan”, aldus Leo Joosten (VB).  “ De straat ligt er vaak vies bij. Het vuil stapelt zich op tussen de  bollen en blijft daar  liggen door gebrek aan onderhoud. Het autoverkeer zou intussen ook gezorgd hebben voor een rioleringsbreuk onder het straatgedeelte, waardoor er bij regen  water doorsijpelt in de ondergrondse garages.”

Schepen Sofie Martens (Open Vld) kent het probleem. Ze onthoudt zich voorlopig van commentaar, maar zal ‘een gepast antwoord’ formuleren tijdens de komende gemeenteraad van 24 juni.

Ramen blijven dicht in de 'Bruel'
Jempi Welkenhuyzen Ramen blijven dicht in de 'Bruel'

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean petermans

    Tja, een circulatieplan invoeren zonder goed na te denken over de gevolgen voor de omwonenden.Je hoort het op vele plaatsen,,, de huidige verkeersdekundigen zijn misschien toch niet zo deskundig.

  • Ruth Joosten

    Sinds de verandering van de rijrichting van de Stationstraat en de Bessemer blijft het toch rondjes rijden in Lanaken. Vooral over de Molenweide. is echt milieu vervuilend.

Lees meer