Groene long verbindt Lanaken met Gellik

Binnenkort starten de werken rond de Langkeukelbeek. Momenteel ligt het terrein, tussen het Molenweideplein en de Pannestraat, er overwoekerd en moerasachtig bij, maar het wordt omgetoverd tot een park voor wandelaars en fietsers. De groene long moet het centrum van Lanaken via het Sportpark Montaignehof met Gellik verbinden.

In de eerste fase wordt de omgeving tussen het Molenweideplein en het Uilestraatje heraangelegd. Er komt een fiets- en wandelpad in asfalt van 3,5 meter breed dat parallel loopt met de Langkeukelbeek. De omgeving wordt heringericht tot een park met beplanting, hoogstambomen, zit- en picknickbanken. Het Uilestraatje krijgt nieuwe asfalt en over de beek komen brugjes. Aansluitend volgt de tweede fase in het gebied tussen het Uilestraatje en de Pannestraat. Daar wordt het fiets- en wandelpad doorgetrokken tot aan de Pannestraat en wordt ook in dit gebied een park aangelegd. Tegen eind april moet het klaar zijn. Prijskaartje: 756.032 euro.


In een laatste fase krijgt de Pannestraat een verbindingsstuk tot aan het Brouwershof. Dit wordt een nieuwe straat ter hoogte van de kruising met de Arkstraat. Van daaruit volgt het fiets- en wandelpad de Langkeukelbeek langs het Heilig Hart College en het Sportpark Montaignehof, richting Boonakkerstraat in Gellik om daar verbinding te maken met het fietsroutenetwerk. (WJL)

Lees meer