Verhalen van voor en na de Tweede Wereldoorlog werden gedeeld.
Jempi Welkenhuyzen Verhalen van voor en na de Tweede Wereldoorlog werden gedeeld.

Oude vrienden halen herinneringen van voor en na WO II boven

Onlangs gaven zeven 84-jarige vrienden present bij een reünie in het lokale dienstencentrum ‘Aan de Statie’.  Ze waren vroeger allen woonachtig of afkomstig van Smeermaas.

Bertie May, die nu in Rekem woont, vroeg zich af hoe het met zijn vroegere vrienden zou gaan. Ze waren allen in 1935 geboren en deelden lief en leed, voor en na de Tweede Wereldoorlog. Tijd om jeugdherinneringen op te halen, dacht hij. Schepen van Senioren en zelf inwoner van Smeermaas Michel Stevens bood hulp. Zo vonden de zeven vrienden elkaar terug. Ver waren ze niet uit elkaars buurt vertrokken: Neerharen, Rekem en Tongeren. Sommigen wonen nog zelfstandig, anderen in een serviceflat. Na een lekkere maaltijd werden de oude foto’s bovengehaald en kon er worden bijgepraat over vroeger en nu.

“We hebben zo van elkaars gezelschap genoten, dat we snel een nieuwe datum vastleggen om nog eens samen te komen”, aldus Bertie May.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer