Het fietsroutenetwerk wordt aantrekkelijker, veiliger en goed voor de lokale handel.
Jempi Welkenhuyzen Het fietsroutenetwerk wordt aantrekkelijker, veiliger en goed voor de lokale handel.

Park De Uilespiegel opgenomen in fietsroutenetwerk

Gebruikers van het fietsroutenetwerk worden vanaf volgend voorjaar pal door het centrum geloodst via het nieuwe park De Uilespiegel. Dat vormt een verbinding langs de Langkeukelbeek richting sportpark Montaignehof en Gellik. Daardoor vervalt de gevaarlijke oversteek op de N78 ter hoogte van Sappi.

Toerisme Limburg maakt tweejaarlijks een nieuwe fietskaart. Het gemeentebestuur van Lanaken was vragende partij om in het centrum de fietsroute te verplaatsen. Vermits het voorgestelde traject veiliger én aantrekkelijker blijkt voor de fietsers, ging Toerisme Limburg akkoord. De route wordt vanaf 2020 opgenomen in het fietsroutenetwerk. 

Uit recente tellingen van Toerisme Lanaken blijkt dat er jaarlijks meer dan 191.000 fietsers gebruikmaken van het fietsroutenetwerk in de gemeente. Schepen Sofie Martens: “Straks passeren ze dus ook door de Stationsstraat  en dat is goed voor de lokale handel en horeca.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer