3 De vluchtauto van de daders.
RV De vluchtauto van de daders.

Ramkraak op parfumerie Davids in Lanaken-centrum

Bij parfumeriezaak Davids in Lanaken-centrum werd vanochtend een ramkraak gepleegd. De etalage werd aan diggelen geslagen.

Over de buit bestaat nog geen duidelijkheid, maar de schade is aanzienlijk. De lokale politie en het gerechtelijke labo zijn ter plaatse voor een sporenonderzoek. De daders sloegen op de vlucht. 

Alerte buurtbewoners werden gewekt door het lawaai en hebben al waardevolle informatie kunnen geven aan de politie waaronder de bewakingsbeelden. Daarop is duidelijk te zien hoe gemaskerde mannen uit een wagen springen en de ramkraak uitvoeren. 

Getuige

“Ik hoorde zware slagen, en zag hoe ze met een grote hamer de etalage aan het inslaan waren", vertelt overbuur en getuige Ronny Fissette. “Ze gingen heftig te keer, het leek op en top professioneel. Ik zag ze buiten komen met een grote kist en een zak. Het rookgordijn ging ook af. Toen zijn ze ook meteen naar buiten gelopen, de wagen ingestapt en met piepende banden ervan door gegaan.”

De daders vluchtten weg in de richting van het gemeentehuis. Het onderzoek is in handen van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen. “We vragen getuigen om contact met ons op te nemen. Iedereen die verdachte gedragingen in de omgeving van de Stationsstraat opmerkte, kan bellen of mailen naar 089/47.47.47 of info@politielama.be.”

3 Parfumerie Davids werd het slachtoffer van ramkrakers.
Toon Royackers Parfumerie Davids werd het slachtoffer van ramkrakers.
3 Parfumerie Davids werd het slachtoffer van ramkraakers.
Toon Royackers Parfumerie Davids werd het slachtoffer van ramkraakers.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer