2 De ravage was groot.
RV De ravage was groot.

Wagen rijdt huis binnen: halve gevel moet eraan geloven

In de Broekstraat in Lanaken is woensdagnamiddag een wagen in een woning geëindigd. De 60-jarige bestuurster raakte gewond, de materiële schade is groot.

De bestuurster verloor omstreeks 14 uur om onduidelijke reden de controle over het stuur van haar BMW X1, waarop ze een verlichtingspaal raakte en vervolgens de woning van Brigitte Poelmans (74) binnenreed. Zij was op dat moment net de hond aan het uitlaten. “Dat beestje heeft eigenlijk mijn leven gered”, aldus Brigitte. “Want zoals je ziet, is de ravage groot.” De bestuurster zelf werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

2 Brandweermannen ruimen de ravage op.
RV Brandweermannen ruimen de ravage op.

De brandweer heeft het pand voorlopig dan ook onbewoonbaar verklaard. “Gelukkig is de structuur van het flatgebouw zelf niet geraakt”, zegt brandweerofficier Kessels van de zone Oost-Limburg. “De bovenliggende appartementen blijven dus bewoonbaar.”

De brandweer timmerde het grote gat in de gevel van het getroffen appartement dicht.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • etienne vijverman

    wat scheelt er heden ten dage aan de wagens of de bestuurders ???, steeds om ongekende reden hun rijvak verlaten ......raar

Lees meer