Wouter Thierie (26) tijdens zijn looptraining.
Foto RV Wouter Thierie (26) tijdens zijn looptraining.

"Ik wil iets betekenen voor al die zieke kindjes"

WOUTER THIERIE (26) LOOPT MARATHON VAN NEW YORK VOOR CLINICLOWNS

Wouter Thierie (26) uit Neerwinden gaat een marathon lopen ten voordele van zieke kinderen. Niet zomaar een marathon, maar die van New York. En vooral ook één die opnieuw een lach zal toveren op de gezichten van zieke kinderen, want Wouter loopt ten voordele van de Cliniclowns.

"Het is niet toevallig dat ik Cliniclowns als goede doel heb gekozen. Jaarlijks worden in België rond de 400 kinderen jonger dan 15 jaar getroffen door één of andere vorm van kanker. De ziekte grijpt me persoonlijk aan. Met dit initiatief wil ik iets betekenen voor de vele kinderen die hun tijd moeten doorbrengen in het ziekenhuis."

"Verdient grootste respect"

Landens schepen van Sport Gino Debroux (sp.a), die vorig jaar zelf een marathon liep, steunt Wouter voluit. "Een marathon lopen vergt een enorm uithoudingsvermogen. Om te slagen moet je veel trainen en veel karakter hebben. Als je dit doet voor een goed doel, de Cliniclowns, en ook nog eens tijd vrijmaakt om hiervoor fondsen te werven, dan verdien je het grootste respect en alle steun."

Conditie opbouwen

"Ik ben volop bezig met mijn training", zegt Wouter. "Twee keer per week loop ik een afstand van acht tot veertien kilometer en één keer per week leg ik een lange afstand van achttien tot zevenentwintig kilometer af. Zo bouw ik mijn conditie langzaam op. Mijn doel is om de New York Marathon in minder dan vier uur te kunnen lopen." Hij is niet de enige Belg die deze uitdaging aangaat. In het Cliniclownsteam zitten er twintig marathonlopers die samen al 50.315 euro hebben opgehaald. Voldoende om 3.354 kinderen opnieuw even te laten lachen.

Meerdere events

Wouter organiseert de komende maanden verschillende evenementen waaronder Run for Cliniclowns, een beleggerscursus, een comedy night, een quiz en een lezing met professor Marc De Vos. Ook de tombola op de septemberbraderie in Landen is ten voordele van de Cliniclowns. "Het komende jaar wil ik bedrijven en privépersonen overtuigen om geld te storten op de rekening van de Cliniclowns. Ik stap zelf naar bedrijven toe. Ze kunnen uiteraard sponsoren maar ook zelf het project mee promoten."


Wie Wouter Thierie wil steunen, vindt meer info via mail naar wouter.thierie@hotmail.com of via de website www.wouterloopt.com.

Lees meer