Zo zal het Bronplein er gaan uitzien.
RV Zo zal het Bronplein er gaan uitzien.

Herinrichtingswerken van het Bronplein en de Bronstraat

Het Bronplein en de aanliggende Bronstraat krijgen een metamorfose. Het plein wordt een echte ontmoetingsplaats, waar beleving centraal staat. Vanavond kan de bevolking kennismaken met de plannen op het stadhuis vanaf 19 uur.

Het Bronplein verliest de pure verkeersfunctie van rondpunt en het plein wordt maximaal benut als ruimte om te vertoeven, met verschillende groene eilanden. “Spelen, ontmoeten en beleven krijgen absolute voorrang op het plein”, zegt schepen Gerty Lintermans (CD&V). “Aan de randzone en in de Bronstraat kan er nog geparkeerd worden.”

De heraanleg van het plein gebeurt met aandacht voor de historische betekenis en het multifunctionele karakter. Het Bronplein ligt aan de rand van de vallei van de Zeype en was een belangrijk kruispunt op de historische doortocht en op de doortocht van de hoofdas door Landen. “In het project van het Bronplein wordt resoluut gekozen voor een doordacht gebruik van half-verhardingen, parkeerplaatsen in het groen, groene bermen met kruidachtige beplantingen en verschillende groene eilanden op het plein”, klinkt het bij de stad. “Deze groene eilanden krijgen elk hun eigen karakter en geven ruimte aan de hoge grondwaterdruk door water aan het oppervlakte mogelijk te maken.”

“Met dit project stellen we een voorbeeld van hoe we in de toekomst omgaan met verharde buitenruimten en hoe we die groener en gezonder kunnen inrichten”, aldus schepen Lintermans. “Groene pleinen zorgen voor gezonde ruimte waar het aangenaam vertoeven is, die je zin geeft om te blijven en waar sociale contacten ontstaan.”

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Martin

    Hopelijk is de uitwerking wel professioneler dan de visualisatie...

  • Flora Medard

    Leuk idee in tijden van beton!!

Lees meer