Kermis met rommelmarkt op Sinte Gitter

Op Sint-Janszondag 30 juni van 10 uur tot 18 uur valt er naar aloude traditie heel wat te beleven op het domein Sinte Gitter in Landen, aan de Raatshovenstraat en Winbergstraat. De archeologische site opent haar deuren en de gidsen van de heemkundige kring leiden iedereen rond in historische kledij. 

2 De organisatoren van de kermis in de archeologische site
HCH De organisatoren van de kermis in de archeologische site

Dit jaar wordt in samenwerking met de reuzengilde van Waasmont een gratis rommelmarkt gepland, al vanaf 7 uur ‘s morgens, verspreid over de weide van boerderij Gitter aan de Raatshovenstraat en het voormalige kerkplein. Je kan tevens proeven van de Geertenminne, volgens de legende een ware verzekering tegen ongelukken op reis. 

In de site wordt aandacht besteed aan de herdenking van de patroonheilige Gertrudis, gestorven in 659. Ook de reuzen Pepijn van Landen, Sint-Gertrudis en Pancratius maken hun opwachting. Er is doorlopend kinderanimatie, kinderboerderij, info- en animatiestandjes, roofvogels, een hapje en een tapje. Wie altijd al heeft willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen, kan dit ontdekken op de archeologische site aan het ‘Blotevoetenpad’, dit jaar geflankeerd door nagelnieuwe volksspelen van eigen bodem. De toegang is gratis. 

Het gaat om een organisatie van de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen vzw, stad Landen, boerderij Sint Gitter, Reuzengilde Waasmont, Broederschap Sint-Gertrudis, Mich & Oech. Info: 011/88.34.68 en info rommelmarkt 0498/74.10.94

2 De verschillende partners die de kermis organiseren
HCH De verschillende partners die de kermis organiseren

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer