De leerlingen kregen een MEGA-diploma uitgereikt.
RV De leerlingen kregen een MEGA-diploma uitgereikt.

Leerlingen MEGA-project hebben hun diploma beet

Enkele maanden geleden ging het MEGA-project opnieuw van start in de Landense basisscholen. MEGA staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord en heeft als doel leerlingen assertief te maken ten opzichte van alle vormen van afhankelijkheid.

“We vinden het belangrijk dat onze jongeren leren omgaan met en weerstaan aan groepsdruk, drugs en stress. Daarom is het belangrijk om vroeg te starten met preventieboodschappen en het aanleren van de juiste sociale vaardigheden”, aldus schepen Eddy Vandenbosch (L’anders). Het MEGA-project ontstond zo’n 20 jaar geleden vanuit de lokale politie en kreeg in iedere gemeente een andere invulling. “In Landen hebben we er steeds voor gekozen om het project zowel financieel als logistiek te ondersteunen. We zijn zeker ook van plan om dit in de toekomst te blijven doen.”

De lessen worden gebundeld in een MEGA-boekje dat dankzij de steun van de stad Landen en de preventieraad aan de scholen kan worden aangeboden. Het boekje omvat tien lessen waarvan zeven lessen gegeven worden door de leerkracht, twee door een politieagent en één door een medewerker van de dienst welzijn van de stad. Tussen 29 april en 3 mei werden de lessen MEGA officieel afgesloten met diploma-uitreiking. In iedere school gebeurde dit door een commissaris van de politiezone en een lid van het college van burgemeester en schepenen.

Op vrijdag 24 mei worden alle leerlingen uitgenodigd voor een MEGA-fuif. Eén keer helemaal uit de bol gaan, zonder alcohol of andere genotsmiddelen. Want dat kan natuurlijk ook!

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer