Marina Wally is zaterdag één van de sterren op Kamping Kitsch Club.
Kristof Vereecke Marina Wally is zaterdag één van de sterren op Kamping Kitsch Club.

Marina Wally biedt openlijk excuses aan na missen van optreden in Vlaams-Brabant: “Ik zat niet aan de porto, ik was het gewoon vergeten”

Marina Wally moest vorige week zondag het hoogtepunt worden van Kermes Stoase in het Vlaams-Brabantse Landen. Spijtig genoeg was ‘La Wally’ het optreden vergeten. Marina is er het hart van in en biedt haar excuses aan. Bovendien belooft ze volgend jaar een gratis optreden. Schepen van Evenementen Gary Peeters zei dat ze niet kwam opdagen, maar wel aan de zee porto zat te drinken. “Ik drink geen porto. Ik drink al veertien jaar niet meer”, reageert ze ietwat beteuterd.

Het nieuwe stadsbestuur van Landen gooide zich dit jaar extra in de strijd om Kermes Stoase wat nieuw leven in te blazen. Zondag was de afsluiter en dat moest er eentje van formaat worden. “We hadden ook Marina Wally geboekt, omdat haar vader, Eddy Wally, twintig jaar geleden een onvergetelijk optreden op onze stationskermis had gegeven”, vertelde schepen van Evenementen Gary Peeters in deze krant. “Ook zij vond dat bij de boeking een top-idee, maar blijkbaar dacht ze daar zondag plots anders over.”

Geen drankorgel

Marina zelf is er het hart van in. “Ik ben het stomweg vergeten. Toen ik zondagavond een telefoontje kreeg, was het al te laat om van Blankenberge naar daar te rijden.” Gary Peeters kon er niet mee lachen: “Ze zat aan de zee porto te drinken”, liet de krantenkop in onze dinsdagkrant niet misverstaan. “Ik heb echt begrip dat die mensen boos zijn”, zegt ze. “Ik zou het zelf misschien ook zijn. Maar is vergeten niet menselijk? Wat mij nog dieper raakt, is dat ze zeggen dat ik aan de porto zat, terwijl iedereen weet dat ik al meer dan veertien jaar niet meer drink. Kijk, ook mijn pa is wel eens een optreden vergeten. Het overkomt de beste, maar daarom ben je toch geen drankorgel.”

Kamping Kitsch Club

Lang tijd om bij het voorval stil te staan heeft Marina niet. Zaterdagmiddag staat ze op het podium van Kamping Kitsch in Kortrijk. “Ik heb er enorm veel zin in”, zegt ze. “Of ik het optreden niet ga vergeten? Neen, neen. Dit keer geen stommiteiten. Mijn fans mogen gerust zijn!” Ze zijn er in Landen vet mee. “Ook die mensen mogen op hun twee oren slapen. Volgend jaar kom ik gratis en voor niks het beste van mezelf geven. Zoals een echte Wally betaamt!”

“Via het boekingskantoor hadden we in naam van Marina al excuses aangeboden gekregen”, zegt Landens schepen Peeters. “Maar daar stond niet meteen bij of ze ook iets wilde doen om het goed te maken. We aanvaarden deze excuses in de krant zeker en vast en gaan graag in op het voorstel van Marina om gratis te komen optreden. Maar waarom een jaar wachten? Binnenkort vindt onze jaarlijkse septemberbraderie plaats. Dat is toch een ideaal moment. De stad is altijd bereid om voor de nodige logistieke steun te zorgen.” 

Schepen Peeters wil Marina ook nog eens in stijl naar het podium brengen. “Toen Marina’s vader, Eddy Wally, twintig jaar geleden op onze stationskermis kwam optreden, werd hij met een roze Cadillac doorheen de mensenmassa naar het podium gebracht. Een roze Cadillac heb ik helaas niet, maar wel een rode Spider cabrio waarmee ik Marina langs de braderie naar het podium kan brengen. Hopelijk zien we mekaar dus snel.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edwine Van der Hoeven

    Wie zit daar nu op te wachten ?

  • Stan Vankoo

    Mij volledig onbekend!

Lees meer