2 Burgemeester van Landen Gino Debroux, Maya de Bij, Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, Bumba en burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette.
RV Burgemeester van Landen Gino Debroux, Maya de Bij, Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, Bumba en burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette.

Maya en Bumba geven startschot bouw Plopsaqua Landen-Hannuit

Vandaag werd in Hannuit het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. Dit gebeurde in het bijzijn van burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux, CEO van Plopsa Steve Van den Kerkhof, Bumba en Maya de Bij. De bouw begint officieel op maandag 13 mei en zal 18 maanden duren. Het kostenplaatje bedraagt 25 miljoen euro.

In samenwerking met de steden Hannuit en Landen zal er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 vierkante meter gebouwd worden, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpretpark te bouwen.”

Extra uitstraling

Ook de steden Hannuit en Landen dragen bij tot het nieuwe zwemcomplex dat ter vervanging van de huidige zwembaden komt. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad. “Door een intergemeentelijke samenwerking met de stad Hannuit én Plopsa als partner zorgen we er enerzijds voor dat onze inwoners van alle hedendaagse zwemfaciliteiten kunnen genieten en anderzijds dat onze stad extra uitstraling krijgt, wat de handel en het toerisme ten goede kan komen. De inwoners van Landen kijken volop uit naar de realisatie van het waterpretpark. Ik ben dan ook blij dat de bouwwerken van start kunnen gaan”, aldus Gino Debroux (L’anders), burgemeester van Landen. Ook Emmanuel Douette (MR), burgemeester van Hannuit sluit zich hierbij aan. “We moesten een originele oplossing vinden om een nieuw project te financieren. Samen met de stad Landen hebben we besloten om een partnership aan te gaan met een belangrijke private partner, die zijn expertise en toegevoegde waarde met onze bevolking zou kunnen delen.”

2 Een tekening van de invulling van het nieuwe Plopsabad.
RV Een tekening van de invulling van het nieuwe Plopsabad.

Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Drie glijbanen

“In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25-meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote verwachte aantal scholen en groepen moet beantwoorden, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna”, besluit de CEO. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer