2 De twee Engelse bulldogs Max en Maxima.
Repro Mertens De twee Engelse bulldogs Max en Maxima.

Twee Engelse bulldogs vergiftigd in eigen tuin en gedumpt in visvijver: 1.000 euro voor gouden tip naar dierenbeulen

Twee Engelse bulldogs, Max en Maxima, werden in de nacht van donderdag op vrijdag in Attenhoven (Landen) vergiftigd. De kadavers werden meegenomen en gedumpt in een gracht in de buurt. De politie onderzoekt de zaak maar kan, zonder aanknopingspunt, weinig beginnen. Ondertussen beloven de baasjes 1.000 euro voor de gouden tip die naar de dierenbeulen leidt.  

“Normaal staat de achterdeur open en kunnen de honden binnen en buiten lopen, maar omdat we weggeweest waren, hadden we ze buiten laten zitten”, zegt Diana Gillet die, samen met haar partner Mario Gasia en zoon Kenji Maes (15), er het hart van in is.

“Normaal blaft mijn meisje (Maxima, nvdr.) altijd bij het minste dat ze hoort bewegen. Nu hebben we niets gehoord... ’s Morgens is mijn man opgestaan en heeft hij de achterdeur opengedaan. Normaal komen ze dan altijd direct aangelopen om hun snoepje voor hun tanden. Dat was nu niet het geval. We dachten eerst dat ze ontsnapt waren, maar het poortje was nog dicht. Ons tweede gedacht was dat onze honden gestolen waren, zodat ze ermee konden kweken. Het waren immers een reu en een teefje.”

2 Max en Maxime waren hele lieve honden.
Repro Mertens Max en Maxime waren hele lieve honden.

De reu Max was vier jaar en het teefje Maxima drie jaar. “Max is eigenlijk van Mario en Maxima van mijn zoon Kenji”, gaat ze verder. “Omdat een eerste zoektocht niets opleverde, maakten we affiches die we in de buurt ophingen. Tien minuten later kreeg ik al telefoon. Iemand had een hond gevonden in de visvijver van het recreatiedomein De Beemden.”

Rattenvergif

De familie heeft de hond zelf uit de vijver gehaald. Toen ze de buurt uitkamden, vonden ze enkele meters verder ook de tweede hond terug. “Wellicht hebben de dierenbeulen rattenvergif gebruikt”, zucht ze. “Er kwam immers schuim en bloed uit hun mond. Als de honden dood waren, hebben ze de dieren over de draad getild, honderden meters meegesleurd én in een vijver gesmeten. Wie doet nu zoiets? Iedereen in de buurt had onze hondjes graag. Ze waren graag gezien. Iedereen leeft met ons mee.”

Via een getuige en camerabeelden heeft de familie ontdekt dat er rond twee uur een groep jongeren in de buurt was. Ze werden gezien op een bank en in de straat waar de familie woont. “Hebben zij, met voorbedachte rade, onze honden gedood? Rattenvergif heb je toch niet zomaar bij. De daders hadden zich duidelijk goed voorbereid...”

De familie heeft klacht neergelegd bij de politie van Landen die een onderzoek is gestart. Maar om te voorkomen dat het onderzoek strandt, wordt er ook een beloning gegeven aan de persoon die de gouden tip kan geven om de daders te vinden. “Onze zoon schenkt 500 euro, net als een persoon uit Sint-Truiden die hetzelfde heeft meegemaakt en ons contacteerde.” Wie een tip voor de familie heeft, kan hen contacteren via Facebook.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claire Theunissen

    OMG, hopelijk vinden ze de daders, want zulke onmacht is niet te verteren sterkte aan de familie

  • Marijke Molenberghs

    Hopelijk vinden ze de dader heel snel en wordt opgepakt.

Lees meer