2 Het speciaal interventieteam viel afgelopen nacht de woning van de verdachte in Tongeren binnen, maar die bleek spoorloos.
Toon Royackers Het speciaal interventieteam viel afgelopen nacht de woning van de verdachte in Tongeren binnen, maar die bleek spoorloos.

VIDEO. Nog steeds geen spoor van gepensioneerde militair die vriendin (36) neerschoot

De politie is nog steeds op zoek naar de 60-jarige man die gisterennamiddag zijn Afrikaanse vriendin (36) neerschoot op een landelijke weg in Velm bij Sint-Truiden. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. 

Eerder in de namiddag had de politie al melding gekregen van een Zuid-Afrikaanse vrouw, die zwaargewond was teruggevonden in Velm. Het slachtoffer vertoonde ernstige schotwonden en werd met spoed naar het Sint Trudo-ziekenhuis in Sint-Truiden gebracht. Daar kon ze voor haar dringende operaties nog een korte verklaring afleggen aan de politie. 

Uit de getuigenis bleek dat haar vriend, een gepensioneerde beroepsmilitair uit Tongeren, haar eerder op de dag had neergeschoten. Later in de namiddag kwam ook een wetsdokter vanuit Leuven nog naar Sint-Truiden om haar verder te onderzoeken. De vrouw bleek gelukkig niet langer in levensgevaar te verkeren.

Omsingeling

De politie omsingelde kort na de schietpartij de woning van de verdachte, die in de Muntstraat in Tongeren woont. Met het speciaal interventieteam vielen speurders afgelopen nacht ook zijn huis binnen. Daarvoor werden ramen en deuren ingebeukt.

Enkele buren werden uit voorzorg geëvacueerd, omdat de man mogelijk nog gewapend was. Uiteindelijk bleek dat hij niet eens thuis was. Zijn auto is al teruggevonden, maar de man zelf is nog steeds spoorloos. 

Nors uiterlijk

Buurtbewoners omschreven de zestiger als een zachtaardige man, met een wat nors uiterlijk. Hij was in Tongeren al gesignaleerd met zijn Zuid-Afrikaanse vriendin tijdens de laatste Kroningsfeesten, maar eigenlijk woonde hij alleen in het huis met zijn kat. Hij was vlot meertalig en had de wat bizarre hobby om veel filmpjes op YouTube te vertalen.

Wat de man bezield heeft, is nog niet duidelijk.

2 De omgeving van de Muntstraat werd door de politie afgezet.
Toon Royackers De omgeving van de Muntstraat werd door de politie afgezet.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koenraad Verstraeten

    En hebben ze al eens gepolst bij de vrouw? Wat is haar verhaal?? Iemand die de gevaren en impact van wapens kent, gaat toch niet zomaar een wapen afvuren op iemand, hé. Wie weet wat is er gezegd of gedaan en dan denk ik niet enkel aan de voortvluchtige. Makkelijk om zo snel te (ver-)oordelen.

  • Rudolf Jacobs

    amaai heel veel politie voor een man en nu eens niet achter de hoek van de straat maar midden in de straat schijnbaar voelen de heren zich geruster als het eigen soort is die ze moeten oppakken,als het nieuwe belgen zijn gaan ze lopen of krijgen goe wa kloppen van kinderen,met andere woorden dit is heel zwaar overdreven vindt ik

Lees meer