Mensen konden grabbelen in dozen en tegen een zacht prijsje goederen meenemen naar huis.
Henk Deleu Mensen konden grabbelen in dozen en tegen een zacht prijsje goederen meenemen naar huis.

Eerste ‘Grabbelland’ meteen een schot in de roos: “Mensen stond hier anderhalf uur voor opening al aan de deur”

In de feestzaal van café ’t Westland in Sint-Juliaan vond dit weekend ‘Grabbelland’ plaats. Daarbij kunnen mensen tweedehandsspullen uit dozen kiezen. “Klanten kunnen grabbelen en betalen een kleine prijs voor wat ze meenemen.” Bij de opening van de verkoop was er al meteen een stormloop van kopers.

“Wij legen inboedels van sterfgevallen en verhuizen en zo”, zegt organisator Nick De Rous. “Normaal worden de dozen met achtergelaten spullen naar het containerpark gebracht, maar ik vond dat we daar nog iets moesten mee doen. We weten zelf niet wat er in de dozen zit. Mensen kunnen hier gewoon komen grabbelen in de boxen en een zak vullen. Ze betalen daar een kleine prijs voor.” Er worden echter ook grotere toestellen te koop aangeboden,, zoals wasmachines, droogkasten en ijskasten. “Maar die vliegen de deur uit”, zegt Nick. “De verkoop was een echt succes. We begonnen pas om 13.30 uur, maar al om 12 uur stonden mensen voor de ingang. Toen de we deuren openden, was het een ware stormloop, ik had dit echt niet verwacht.”

Dit weekend vond de verkoop voor het eerst plaats in Sint-Juliaan. “We willen dit regelmatig organiseren. Het zal een paar keer hier plaatsvinden, maar later verhuizen we naar een vast depot in Roeselare”, besluit Nick.

Lees meer