2 Ook de Peugeot van de Franse aanrijder moest worden getakeld, na het ongeval langs de Brugseweg in Poelkapelle.
Hans Verbeke Ook de Peugeot van de Franse aanrijder moest worden getakeld, na het ongeval langs de Brugseweg in Poelkapelle.

Inhaalmanoeuvre bij verlaten rotonde loopt verkeerd af

Een Franse automobilist heeft het donderdagavond redelijk bont gemaakt in het centrum van Poelkapelle. De man verslikte zich in een inhaalmanoeuvre en reed enkele auto’s aan.

Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur. Een Peugeot met Franse nummerplaat verliet tegen hoge snelheid de rotonde waar het monument van Guynemer staat om richting Ieper te rijden. Enkele meters verder probeerde hij een BMW in te halen. Tijdens dat manoeuvre werd de Fransman verrast door een tegenligger en probeerde hij nog uit te waken. Zijn voertuig raakte de BMW en een geparkeerde auto. Uiteindelijk strandde de Peugeot net niet op het voetpad.

2 De aangereden BMW liep onder meer een kapotte linkerachterband op bij het ongeval langs de Brugseweg in Poelkapelle.
Hans Verbeke De aangereden BMW liep onder meer een kapotte linkerachterband op bij het ongeval langs de Brugseweg in Poelkapelle.

Ware doodsverachting

Bij het ongeval raakte een vrouwelijke passagier van de BMW lichtgewond. Ze werd naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. De politie sloot een tijdje de omgeving af, zodat er geen verkeer meer mogelijk was richting Ieper. In de buurt wordt allerminst verrast gereageerd op het ongeval. “Je houdt het niet voor mogelijk welke snelheden hier soms gehaald worden. Sommige automobilisten die vanuit de richting Houthulst komen, gooien zich soms met ware doodsverachting in de blinde bocht richting Ieper. Het is dan ook niet het eerste ongeval dat hier gebeurt. Vroeg of laat loopt het slecht af.”

Lees meer