Telkens er een te vroeg geboren kindje bij komt, wordt een gegraveerd sterretje aan de stenen toegevoegd.
Christophe Deconinck Telkens er een te vroeg geboren kindje bij komt, wordt een gegraveerd sterretje aan de stenen toegevoegd.

Sterretjesweide in Langemark

Op de vernieuwde begraafplaats van Langemark werd voor het eerst een sterretjesweide ingericht. Op die plaats krijgen ouders en familieleden de ruimte hebben om stil te staan en de pijn te verwerken bij het verlies van kinderen die niet levensvatbaar of te vroeg ter wereld zijn gekomen.

Bij de strooiweide maken drie stenen elementen de sterretjesweide compleet. Telkens er een kindje bij komt, wordt een gegraveerd sterretje aan de stenen toegevoegd. Uniforme sterretjes kunnen aan het herdenkingsmonument worden toegevoegd, zonder dat er een uitstrooiing heeft plaatsgevonden in de sterretjesweide. De sterretjes worden gratis door de gemeente ter beschikking gesteld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer