Tank Poelkapelle blikvanger op Brits event

De replicatank Mark IV uit Poelkapelle was één van de blikvangers op The Great Dorset Steam Fair in Groot-Brittannië. De bijeenkomst was een unieke kans om de drie rijdende replica’s van de tank samen te zien. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De drie rijdende replicatanks.
Geert Samyn De drie rijdende replicatanks.

The Great Dorset Steam Fair is een event dat jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers kan bekoren. Het is een beurs waar nogal wat bijzondere zaken te zien zijn, zoals stoommachines en landbouwwerktuigen. Dit jaar konden de bezoekers er ook tank Mark IV van P1917A Tankcomité uit Poelkapelle bewonderen. Het unieke aan de meeting was dat het de eerste keer en wellicht ook de laatste keer was dat de enige drie rijdende replica’s van een Mark IV samen reden. Naast de tank van Poelkapelle waren op de meeting ook de Mark IV van het Bovington Tank Museum, die werd gemaakt voor de film War Horse van Steven Spielberg, te aanschouwen en de Mark IV van het Norfolk Tank Museum

“Onze tank heeft er vijf dagen gereden en meer dan 600 mensen de tijd van hun leven bezorgd met een tankrit én ettelijke 10.000 mensen met bewondering geslagen”, zegt Laurant Hoornaert van het tankcomité.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer