De gemeente Langemark -Poelkapelle krijgt 1.570.004 extra financiële middelen.
rv De gemeente Langemark -Poelkapelle krijgt 1.570.004 extra financiële middelen.

Vlaams regeerakkoord levert Langemark-Poelkapelle 1.570.004 euro extra op

De 64 West-Vlaamse gemeentebesturen krijgen tijdens deze bestuursperiode 245 miljoen euro extra subsidies van de Vlaamse regering om te investeren in hun gemeente. Voor Langemark-Poelkapelle betekent dat 1.570.004 euro extra investeringsmiddelen. 

De extra subsidies zijn een gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord. De Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over en geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. De nieuwe Vlaamse regering wil daarmee de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk kunnen investeren

Voor Langemark-Poelkapelle levert dit nieuw Vlaams Open Ruimtefonds 1.566.432 euro aan nieuwe inkomsten op. Ook de Vlaamse tussenkomst in de responsabiliseringsbijdrage bespaart de gemeente nog eens 3.572 euro, samen goed voor 1.570.004 euro extra investeringsruimte. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer