thinkstock

Feestelijke opening voor vernieuwde Bellestraat

Het zal op zondag 23 juni feest zijn in de Bellestraat. Het Lebbeekse gemeentebestuur plant er de officiële opening van de vernieuwde straat, die een belangrijke verbinding is tussen Lebbeke-centrum en Denderbelle. 

Maandenlang werd er gewerkt. Naast een gescheiden riolering kreeg de weg een volledige make-over. Zo is op het kruispunt met de Leo Duboisstraat de verkeersplateau volledig vernieuwd. Een bredere bocht ter hoogte van de Overnestbaan moet zorgen voor meer veiligheid. Daar is een overrijdbaar middeneiland voorzien en aan één zijde een extra parkeerstrook. De Bellestraat heeft ook overal nieuwe voetpaden. De bestaande parkeerstroken blijven bestaan, afgebakend met bomen. Zo komt er meer groen in de straat. 

Na de scherpe bocht zal op zijbermen naast de rijweg geparkeerd kunnen worden. Ook de zijstraatjes van de Bellestraat en de Overnestbaan worden mee vernieuwd en geasfalteerd. Om de heropening te vieren, zal zondag een wandelconcert plaatsvinden. Om 11 uur vertrekt aan het kruispunt van de Bellestraat met de Overnestbaan het Fanfareorkest richting Kruidenboerderij. Iedereen mag meestappen. Na de wandeling worden de aanwezigen verwend met een drankje en hapje ter  hoogte van De Kruidenboerderij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer