Enkele bewoners van woonzorgcentrum Hof ter Veldeken namen gisteren deel aan de fietsmarathon.
Foto Geert De Rycke Enkele bewoners van woonzorgcentrum Hof ter Veldeken namen gisteren deel aan de fietsmarathon.

Fietsmarathon voor Warmste Week

Bewoners van woonzorgcentrum Hof ter Veldeken in Lebbeke gaven gisterennamiddag de aftrap van hun fietsmarathon.

Het initiatief kadert in de Warmste Week, de jaarlijks terugkerende actie van Studio Brussel om allerlei goede doelen te steunen. In het rusthuis, aan de Flor Hofmanslaan, staan deze week fietsen op rollen.


Bedoeling is daar zoveel mogelijk kilometers mee af te leggen. "Elke kilometer brengt geld in het laatje voor het goede doel", zegt Tania Caudron van de sociale dienst van het rusthuis. "Niet alleen onze bewoners kruipen op de fiets, maar ook alle bezoekers kunnen meehelpen om zoveel mogelijk lengtes af te leggen."


Minder sportieve ouderen gaan aan de slag met deegrollen en steekvormen om allerlei lekkers te bakken. De opbrengst schenkt Hof ter Veldeken aan de 'Stichting Alzheimer Onderzoek'. "Dat past immers perfect binnen het kader waarin wij hier werken", zegt Caudron. "Het is overigens de eerste keer dat we met de Warmste Week meedoen. Vandaag zijn onze bewoners gestart. Vrijdag en zaterdag staan de rollen klaar voor iedereen die ons wil steunen. We doen dan ook een warme oproep aan jeugdbewegingen, sport- en fietsclubs, bedrijven, vrienden en gezinnen om te komen fietsen. Vrijdag en zaterdag voorzien we daarvoor ook allerlei randanimatie en lekkers." (DND)

Lees meer