11
Geert De Rycke

FOTOALBUM: Kleuters Minnestraal gebruiken leegstaande kerk als sporthal

De kleutertjes van basisschool De Minnestraal van Lebbeke beleven vandaag en morgen de tijd van hun leven in de naastgelegen kerk in de Lange Minnestraat. 

Die staat al een hele tijd leeg en een nieuwe bestemming heeft ze voorlopig nog niet gekregen, maar de school tovert ze deze week wel om in een reusachtige sporthal. “Dat de regen met bakken uit de hemel valt, kan ons op deze sportdag dit jaar niet deren”, zegt directeur Herman Vermeiren. “De kindjes zitten hoog en droog in de kerk. Ze beschikken er onder andere over torenhoge springkastelen en gekke fietsjes. Ze kunnen naar hartenlust twee dagen lang bewegen. Zo krijgt deze leegstaande kerk nog eens een nuttige bestemming. In totaal maken er bijna honderd enthousiaste kindjes gebruik van.”

Tijdens de sportdag staat een bewegingsparcours centraal. Kinderen kunnen er op oefenen om hun evenwicht te bewaren, grenzen verleggen met een obstakelbaan, behendigheid trainen met allerlei fietsjes en het plezier ontdekken van samen spelen door een toren te bouwen met reuzenstenen. De pret kan niet op. 

11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke
11
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer