Geert De Rycke

Geen Santéboetiek meer, wel voetbaldorp tijdens EK voetbal

Er mag dan wel geen vervolg komen op de zomerbar Santéboetiek in de tuin van het gemeentehuis van Lebbeke, de vzw Lebbeke Bruist plant komende zomer wel een ander initiatief. Dat bevestigt de vereniging nadat eerder deze week het nieuws over stopzetten van Santéboetiek bekend raakte.

De pop-upzomerbar werd de voorbije zomer voor het eerst georganiseerd en werd een succes. Maar er was ook politieke commotie rond ontstaan en dat deed de organiserende vzw Lebbeke Bruist beslissen om het gebeuren niet meer herhalen. Dat ze de heisa beu waren, weerhoudt de organisatoren echter net om iets nieuw op touw te zetten.

Dat zal een voetbaldorp naar aanleiding van het EK voetbal zijn. “Wij bouwen een fandorp uit op het oude kaatsplein aan het gemeentelijk sportcentrum, aan de Koning Albertstraat”, zegt Joachim Tirez van vzw Lebbeke Bruist. “Alle matchen van de Rode Duivels zullen uitgezonden worden op een groot ledscherm van 24 vierkante meter groot. Dat zal gratis toegankelijk zijn. De eerste match vindt plaats op 13 juni om 21 uur. Hopelijk halen de Rode Duivels de finale op 12 juli. Dan is het tot dan feest.”

Voor de tuin van het gemeentehuis aan de Grote Plaats zal het gemeentebestuur zelf initiatief nemen. Zo meldt burgemeester Raf De Wolf (N-VA). “We zullen de tuin zelf omtoveren tot een leuke ontmoetingsplek tijdens de zomerse avonden”, zegt hij.

Lees meer