Nutskasten zien er niet altijd zo fraai uit. Met stickers kunnen ze een fraaier kleedje krijgen.
RV Nutskasten zien er niet altijd zo fraai uit. Met stickers kunnen ze een fraaier kleedje krijgen.

Gemeente bekijkt om nutskasten in fraaier jasje te stoppen

Burgemeester Raf De Wolf (N-VA) is bereid om te bekijken hoe verschillende nutskasten in Lebbeke in een fraaier kleedje gestopt kunnen worden. Het voorstel hiervoor kwam tijdens de jongste gemeenteraad van oppositieraadslid Reinoud Van Stappen (VB). “Nutskasten zijn niet meteen de meest aantrekkelijke elementen in het straatbeeld”, zegt die. “Bovendien zijn ze ook vaak voorwerp van vandalisme en graffiti. We denken dat het nuttig is deze nutskasten op te waarderen tot mooie pareltjes in de openbare ruimte. Dat kan door ze bijvoorbeeld te voorzien van zelfklevers met historische afbeeldingen van Lebbeke of met oude foto’s van de omgeving.” 

Burgemeester De Wolf wil wel eerst overleg met de nutsmaatschappijen. “En er moet ook een inventaris komen van welke kasten in aanmerking komen, zodat we een zicht hebben op de kostprijs van zo’n project”, zegt hij. “Voor de verfraaiing kunnen we zeker samenwerken met de heemkring en de cultuurraad.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudy Saels

    Hebben die daar niets beter te doen dan de bevolking op te schepen met onnodige kosten! Maar ja dat is het typische N-VA beleid zeker hé!

Lees meer