Copyright : Geert De Rycke

Legende O.L.V.-kerk komt tot leven tijdens Mariaprocessie

De legende van de bouw van de Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk van Lebbeke komt tijdens het Hemelvaartweekend weer tot leven. Op donderdag 30 mei vindt de 148ste editie van de Mariaprocessie plaats. Die vertelt ook het verhaal van de eeuwenoude Mariadevotie in de gemeente.

Voor de organisatie van de processie staan tal van vrijwilligers in. “Het gebeuren werd een aantal jaren geleden nieuw leven ingeblazen en kreeg een modernere invulling”, zegt Klaas Keppens. “ Met de deelname van ondertussen meer dan honderd jeugdige figuranten en ongeveer evenveel volwassenen, zien we een gestage groei. Ook de belangstelling van toeschouwers neemt toe.”

De organisatoren mogen dit jaar bovendien verschillende nieuwe groepen verwelkomen. Zo zullen donderdag ook de muziekkapel van Chiro Hemo Opstal en de vendeliers van KLJ Opwijk meedoen. De opening van de processie wordt verzorgd door Incar Dansspektakel. En de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia zorgt voor muzikale omlijsting met onder andere het lied ‘Rijs Maria’.

De Mariaprocessie start om 15 uur. Ten opzichte van vorige jaren wordt het parcours licht gewijzigd. Zo zal de optocht ook langs de Poststraat, het Astridplein en de Onze-Lieve-Vrouwstraat passeren. De organisatoren roepen alle Lebbeekse verenigingen uit om hun vlag te tonen in de Processie. Zij kunnen gewoon aansluiten achter de stoet.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer