Geert De Rycke

Neos stippelt vijf zomerzoektochten doorheen gemeente uit

Neos Lebbeke, de vereniging voor ondernemende senioren, heeft voor deze zomer vijf zoektochten uitgestippeld. Die lopen doorheen de hele gemeente.

Door de coronacrisis is ook Neos Lebbeke verplicht om de meeste van haar groepsactiviteiten op te schorten voor onbepaalde termijn. Maar de vereniging zit niet stil en ging op zoek naar een alternatief. Resultaat zijn vijf verschillende zoektochten doorheen alle deelgemeenten en wijken van Lebbeke.

“Deze vijf zoektochten staan open voor alle Lebbekenaren en lopen van 1 juli tot en met 31 augustus”, zegt Karel Uyttersprot van Neos. “De afstanden variëren van 3,5 tot 4,2 kilometer en kunnen zowel te voet, met de fiets als met de rolstoel afgelegd worden. Er is geen verplichting om aan alle zoektochten deel te nemen om in de prijzen te vallen.”

Onderweg krijgen de deelnemers hier en daar enkele eenvoudige vragen voorgeschoteld. Het parcours slingert langs wegeltjes en plekjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Leden van Neos kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen 5 euro. 

Info: www.neosvzw.be/Lebbeke.

Lees meer