Geert De Rycke

Nieuwsgierigen kunnen nieuwe muziekacademie verkennen

Leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lebbeke en hun ouders, maar ook andere nieuwsgierigen en geïnteresseerden, kunnen dit weekend het gloednieuwe academiegebouw verkennen. 

Er vindt op zaterdag 31 augustus een grote opendeur plaats. Daar horen ook workshops en tal van activiteiten bij. De nieuwbouw, op het cultuurerf aan de Stationsstraat waar ook bibliotheek en cultuurcentrum Biekorf een plek hebben, was nodig door de sterke groei van het leerlingenaantal van de Lebbeekse muziekacademie. Er zullen meer dan duizend leerlingen les kunnen volgen. Het oude gebouw werd gesloopt. In de plaats staat nu een modern complex dat plaats biedt aan de dansafdeling op het gelijkvloers en muzieklokalen op de eerste verdieping. De afdeling Woord krijgt een eigen stek onder het zadeldak. Voor de nieuwbouw betaalde het Lebbeekse gemeentebestuur ruim 2,7 miljoen euro. Wie de nieuwe muziekacademie wil verkennen, kan er zaterdag terecht tussen 11 en 15 uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer