Afgevaardigden van de clubs die actief zijn op de sportcampus ondertekenen het charter ‘Generatie Rookvrij’.
Geert De Rycke Afgevaardigden van de clubs die actief zijn op de sportcampus ondertekenen het charter ‘Generatie Rookvrij’.

Sportclubs ondertekenen charter Generatie Rookvrij

De sportclubs van Lebbeke die actief zijn op de gemeentelijke sportcampus aan de Koning Albertstraat hebben het charter ‘Generatie Rookvrij’ ondertekend. 

Door het charter te ondertekenen, engageren de clubs zich om er, samen met het gemeentebestuur, voor te zorgen dat er in de toekomst niet meer gerookt wordt op de buitenterreinen van de sportcampus. “Een rookverbod voor de publieke ruimtes en binnen in het sportcentrum bestaat ondertussen al vijftien jaar. Dat breiden we nu uit”, zegt schepen van Sport Goedele Uyttersprot (N-VA). “Generatie Rookvrij ijvert voor een samenleving waar niemand nog lijdt aan gevolgen van roken en meeroken en waarin kinderen beschermd worden tegen roken en de verleiding ervan. Ook Lebbeke wil daar zijn steentje toe bijdragen. Vandaar onze eerste actie: de rookvrije sportterreinen. Onze kinderen moeten op de sportsite rookvrij kunnen spelen en sporten.” De enige uitzondering op de rookvrije sportsite zijn afgebakende zones aan de kantines van de sportclubs. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer