De leden van Lebbeke Bruist! bouwen de tuin van Galerij De Fontein tegen midden juni om tot Santéboetik.
Geert De Rycke De leden van Lebbeke Bruist! bouwen de tuin van Galerij De Fontein tegen midden juni om tot Santéboetik.

Vzw Lebbeke Bruist! lanceert Santéboetik: hele zomer ambiance in tuin Galerij De Fontein

Vzw Lebbeke Bruist! tovert, samen met gemeentebestuur, de tuin van het gemeentehuis en Galerij De Fontein deze zomer om tot Santéboetiek. Tal van verenigingen brengen leven in de brouwerij, met onder meer live optredens, comedy en kinderanimatie. Bezoekers kunnen er ook het nieuwe biertje Destereir proeven, dat speciaal voor de gelegenheid werd gebrouwen.

Het Lebbeekse gemeentebestuur wil er graag een bruisende zomer van maken en vroeg de vzw Lebbeke Bruist!, die voorbije jaren onder andere al heel wat edities van Parochierock organiseerde, om hulp. De bedoeling is om het terrein tussen de achterzijde van het gemeentehuis en de Laurierstraat om te bouwen tot een zomerse site. Hier organiseerde de Jeugdraad vorige zomer al enkele keren een pop-upzomerbar, maar Lebbeke Bruist! wil het deze zomer veel grootser aanpakken. Ook een animatieprogramma voor jong en oud hoort daar bij. Het gemeentebestuur biedt logistieke en financiële steun. Medewerking voor Santéboetik is er ook van middenstand en horeca. Twintig lokale ondernemers en handelaars steunen financieel het initiatief.

Breed publiek

Santéboetik zal toegankelijk zijn via de Laurierstraat 4. Met de programmatie mikken de organisatoren op een zo breed mogelijk publiek. “Tussen 21 juni en 15 september zal de bar 35 dagen geopend zijn”, zegt Joachim Tirez. “We plannen dan verschillende evenementen.” Voor kinderen is er een speelhoek in de tuin en er worden verschillende kindernamiddagen gepland. Voor muziekliefhebbers zijn er live optredens met onder andere Muffler, Erik Melaerts en Ben Crabé en Silke van The Voice, maar er komen ook rustige cafémomenten waarbij bezoekers een kaartje kunnen leggen of met een pitjesbak spelen. Op donderdagen 25 juli en 22 augustus zal er een afterwork plaatsvinden. Dan tekent DJ Rommelmarkt present.

Destereir 

Voor de gelegenheid hebben de initiatiefnemers zelfs een eigen bier gebrouwen, dat naast allerlei cocktails een plaats op de kaart krijgt. “Het is een blond bier, dat de naam Destereir krijgt”, klinkt het. “Om dit te brouwen hebben we ons gebaseerd op een uniek Lebbeeks recept van vier hobbybrouwers die in wijngilde ‘t Vaatje de knepen van het vak leerden. Hopelijk kunnen we er deze zomer veel dorstige kelen mee laven.”

Verenigingen gezocht

Om Santéboetik draaiende te houden, wil Lebbeke Bruist! een beroep doen op 25 Lebbeekse verenigingen. “De woensdagen blijven in handen van de Jeugdraad, maar voor de andere dagen rekenen we op plaatselijke verenigingen om de bar open te houden”, zegt Tirez. “Op die manier kunnen ze, met de opbrengst van de drankverkoop, hun kas spijzen. Wie interesse heeft om hier aan mee te werken, kan zijn kandidatuur stellen bij het gemeentebestuur die de verschillende data zal toewijzen. De verenigingen dragen hierbij zelf geen kosten en hoeven nagenoeg geen voorbereidingen te treffen. Het programma, de infrastructuur en de dranken worden voor hun voorzien.”

Santéboetik opent voor het eerst op vrijdag 21 juni vanaf 21 uur. De officiële openingsparty is voorzien op zaterdag 22 juni om 20 uur, met een live optreden van Eddy Aelbrecht & co. Info: http://www.santeboetik.be of de Facebookpagina van santéboetik.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer