Ook 't Wimpeltje in Impe komt in aanmerkingen voor een premie.
Frank Eeckhout Ook 't Wimpeltje in Impe komt in aanmerkingen voor een premie.

250.000 euro voor veiligere schoolomgevingen in Lede

Minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 250.000 euro om tien schoolomgevingen in Lede  veiliger te maken. “Voor elke euro die gemeenten investeren in meer veiligheid aan de schoolpoort legt Vlaanderen er een euro naast”, zegt Weyts. 

In september zullen opnieuw veel ouders hun kind níet met de fiets naar school sturen omdat ze terugdeinzen voor de heksenketel aan de schoolpoort. Ze brengen hun kind dan maar met de auto en dragen zo bij aan diezelfde heksenketel. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil die vicieuze cirkel doorbreken. “De omgeving van een schoolpoort moet zo veilig mogelijk zijn”, zegt Weyts. “Grote infrastructuurprojecten moeten lange procedures doorlopen, maar kleine ingrepen kunnen veel sneller een concreet verschil maken voor de scholen”.

Het gemeentebestuur van Lede trekt tien keer 25.000 euro uit om tien schoolomgevingen op het grondgebied veiliger te maken.  Zo moeten onder meer anti-parkeerpalen, fietssuggestiestroken en een gevleugeld zebrapad voor meer veiligheid zorgen aan de verschillende scholen in Lede. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raf Roelandts

    ‘t is niet moeilijk, het is toch zijn geld niet !!! en als hij eens moest komen kijken zou hij zien dat op moment van schooluren het verkeer stil staat en wat misschien ook zou helpen en geen geld kost is terug zoals in mijn tijd kinderen leren bij oversteken straat eens naar L en R kijken .. altijd goed !

Lees meer