3 Buurtbewoners vinden de nieuwe verkeersdrempel in de Zijpstraat te hoog en levensgevaarlijk voor bromfietsers.
IG Buurtbewoners vinden de nieuwe verkeersdrempel in de Zijpstraat te hoog en levensgevaarlijk voor bromfietsers.

Auto’s raken moeilijk over de ‘schans
van Hofstade’

Er komt veel reactie op de nieuwe verkeersdrempel in de Zijpstraat tussen Hofstade bij Aalst en Lede. Op sociale media wordt hij een schans genoemd. “Zelfs als je er stapvoets over rijdt, is het moeilijk. Het onderstel van de wagen raakt de vluchtheuvel”, zeggen bestuurders.

De vluchtheuvel komt er als maatregel tegen het vele sluipverkeer tussen de N41 en Lede, nu er werken zijn aan het viaduct van Aalst. “Dit is niet normaal. En dan ligt dat nog op een plaats waar amper verlichting is, hé. Levensgevaarlijk voor motorfietsen en fietsers”, zegt Ignace Verhaegen. Een man die met de brommer rijdt, getuigt op de Facebook-pagina van Hofstade dat hij er met 10 kilometer per uur is over gereden. “Ik heb deze verkeersdrempel uitgetest met mijn brommer. Bij een normale verkeersdrempel kan ik zonder problemen aan 30 kilometer per uur erover. Bij deze aan amper 10 kilometer per uur”, zegt hij.

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques de Gucht (Open Vld) zegt dat er klachten waren van overdreven snelheid. “Op vraag van de buurtbewoners met klachten over veelvuldig overdreven snelheid in de Zijpstraat in Aalst-Hofstade werd vorige week op het einde van de bewoning in de straat, aan huis nummer 131,  een verhoogde berm aangelegd”, zegt schepen De Gucht (Open Vld).

“Om de betonvulling te laten uitdrogen werd de overgang ervan verhinderd door nadar afsluiting die echter werd verwijderd door bestuurders om er alsnog over te rijden. Afgelopen dinsdag werd de verhoogde berm officieel. Wij hebben vastgesteld dat de berm te hoog werd aangelegd en er  te smalle dekplaten werden gebruikt waardoor de verkeer remmende hindernis moeilijk te nemen is”, erkent hij het probleem. “Door onze diensten wordt in afwachting van het herstel van de verhoogde berm tot de juiste afmetingen de doorgang tijdelijk afgesloten met een aanwijzing gevaar. De ondernemer werd reeds opdracht gegeven de werken zo snel mogelijk uit te voeren dit zal binnen maximaal twee weken afgewerkt zijn.”

3
IG
3
IG

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer