3 Adolf Van Accoleyen kon net op tijd uit zijn auto stappen.
Koen Moreau Adolf Van Accoleyen kon net op tijd uit zijn auto stappen.

Auto van Adolf (86) vat vuur: Voorbijganger kan beginnende brand onder motorkap doven

In de Suikerstraat in Lede vatte zaterdagochtend rond 9 uur een Opel Corsa vuur.

Eigenaar Adolf Van Accoleyen (86) merkte op de terugweg van de bakker op dat er iets fout was. “Mijn auto maakte een eigenaardig geluid. Omdat ik het niet vertrouwde, wou ik hier keren, maar plots blokkeerde alles en kwam er rook van onder de motorkap”, vertelt de man die snel uit zijn wagen stapte terwijl buren de brandweer belden.

Een voorbijganger reageerde uiterst koelbloedig. Hij opende de motorkap net voldoende om met de brandblusser van zijn wagen het vuur te kunnen doven.  “Op die manier blijft de zuurstoftoevoer beperkt en kan je met een kleine poederblusser een beginnende brand snel onder controle krijgen”, vertelt brandweerluitenant Walter Van Der Meerssche. De tussenkomst van brandweerposten Lede en Wichelen bleef daardoor beperkt tot nablussen. Oorzaak van de brand was wellicht een technisch mankement van de aandrijfriem.

3 De motor van de Opel Corsa brandde volledig uit.
Koen Moreau De motor van de Opel Corsa brandde volledig uit.
3 Brandweerposten Lede en Wichelen koelen het motorcompartiment extra af.
Koen Moreau Brandweerposten Lede en Wichelen koelen het motorcompartiment extra af.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer