Mozkito

Beklaagde met gigantisch strafblad krijgt vier jaar gevangenisstraf, politierechter vraagt onmiddellijke aanhouding

K.T. is maandagmiddag in de politierechtbank van Aalst bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, een boete van 16.000 euro en een levenslange ongeschiktheid om nog achter het stuur te kruipen. De man heeft een strafblad van vijftien pagina’s lang en werd betrapt achter het stuur in de auto van zijn toenmalige vriendin. Ook zij stond terecht omdat ze al meermaals niet verzekerd was en wist dat hij niet mocht  rijden. 

De vriendin van de man zat eerst achter het stuur, maar voelde zich niet goed en zette zich daarom langs de kant. De man had daarop beslist om verder te rijden, ook al mocht dat niet. “Ze wist het wel en probeerde ook nog de sleutels af te nemen, maar hij reed toch verder”, aldus haar advocate. “Ze zijn intussen uit elkaar en de vrouw staat er helemaal alleen voor, zij wil graag haar in beslag genomen auto terug”, klonk het. 

Politierechter Peter D'hondt ging hier echter niet op in, omdat de vrouw zelf al een paar keer veroordeeld was voor het niet hebben van een verzekering. Ook zij kreeg een boete van 1.600 euro en haar Citroën Picasso werd verbeurd verklaard. 

K.T., die niet aanwezig was in de rechtbank, kreeg een gevangenisstraf van vier jaar. Omdat er vrees is dat hij zou vluchten, werd er een onmiddellijke aanhouding uitgesproken voor de man. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank De Backer

    Eindelijk eens een correct vonnis, proficiat rechter D'Hondt.

Lees meer