Ondersteunend beeld.
BELGA Ondersteunend beeld.

Bestuurder knalt met 107 per uur door Dok-Zuid

Een bestuurder werd afgelopen weekend geflitst met een snelheid van 107 kilometer per uur aan Dok-Zuid, een zone 50. Dat meldt de lokale politie in een persbericht. In totaal controleerden de Gentse flikken iets meer dan 5.200 voertuigen op snelheid. Vijftien procent hield zich niet aan de snelheidslimiet. 

De controles vonden zowel op zaterdag als op zondag tussen 16 en 24 uur plaats. De agenten stelden zich op langs de Nieuwevaart, de Doornzelestraat, de Gasmeterlaan, de Kortrijksesteenweg en aan Dok-Zuid. Vijftien procent van de 5.249 gecontroleerde voertuigen reed te snel. “De Nieuwevaart spant de kroon met een overtredingspercentage van 62 procent”, aldus de lokale politie. “De topsnelheid van het weekend maten we aan Dok-Zuid: daar passeerde een bestuurder de lens met een snelheid van 107 kilometer per uur.”

Achttien snelheidsduivels moeten hun rijbewijs nu even missen. 21 bestuurders vlogen op de bon omdat ze in de Huidevetterskaai het bord C1 negeerden (verboden richting voor iedere bestuurder, red)

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer