De ruïne van het Markizaat herinnert aan het roemrijk verleden van de site.
Koen Moreau De ruïne van het Markizaat herinnert aan het roemrijk verleden van de site.

Bewoner vraagt netter Markizaatpark, natuurlijke speeltuigen, volkstuintjes en diervriendelijke planten

Ledenaar Dirk De Cock maakte van de gelegenheid gebruik om een vraag te stellen aan de gemeenteraad.

De man, die nog maar een tweetal jaar in Lede woont, deed zijn beklag over het slechte onderhoud van het Park van Mesen aan het Markizaat. Verder vroeg hij diervriendelijke struiken en opperde hij om natuurlijke speeltuigen te voorzien, extra volkstuintjes te maken tussen de Markizaatruïne en de Kasteeldreef/Markizaatstraat.

“Het kasteel is al weg, maar probeer misschien van de rest nog iets te maken”, vroeg De Cock die aanhaalde dat het kerkhof beter onderhouden is dan het park. Schepen Bart Heestermans (Groen) antwoordde dat “een wildernis niet altijd slecht is.” Hij beloofde wel de suggesties te onderzoeken en wist te vertellen dat er een bloemenweide op het grasland langs de Kasteelstraat en een gemengde bloemenhaag achter Huize Moens komt.

Volgens gemeenteraadslid Stijn Wille (Open Lede) zijn extra maatregelen tussen het Markizaat en de Kasteeldreef/Markizaatstraat uitgesloten “aangezien op die plek de nieuwe seniorenflats en een dienstencentrum komt.” Iets dat meteen betwist werd door gemeenteraadsvoorzitter Jo Maebe (Groen). “Wat u zegt klopt niet. Dat bouwproject komt niet tot tegen de straatzijde”, aldus de man, die eveneens negatief antwoordde op de suggestie van Wille dat er dan toch opritten zouden komen.

Lees meer