Brandweer rukt uit voor ontploffing die trouwschieting blijkt te zijn

Voor de traditionele ‘schieting’ met buskruitpoeder voor een toekomstig paar uit Lede daagden dinsdagavond al snel enkele brandweerwagens op. Een buur uit de Barrevoetsehoek had alarm geslagen en dacht dat het ging om een ontploffing.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Tijdens dat telefoontje hoorde men bij de noodcentrale een enorme knal op de achtergrond waardoor meteen groot alarm werd geslagen in zowel brandweerpost Lede als Aalst.” Los van dat alarmerend telefoontje zouden de meeste brandweermannen wellicht ook langsgekomen zijn op de schieting van Klaas De Nijs en Katrien Fieremans. Klaas is dan ook een gewezen brandweerman.

“Maar dat ze hier met toeters en bellen zouden arriveren, hadden we niet verwacht”, lachen enkele vrienden. Die hadden nochtans rekening gehouden met verontruste telefoontjes. “We hadden brandweerpost Lede verwittigd, maar zodra er een oproep is moeten ze natuurlijk volgens procedure reageren.” Bij de brandweer kon men er gelukkig mee lachen. “Aangezien de meesten van ons uitgenodigd waren en we de straat herkenden, hadden we direct een vermoeden wat er aan de hand was. Veiligheidshalve hebben we wel onze autopomp en commandowagen ter plaatse gestuurd”, aldus de brandweer.

De 'schieting' gebeurde met een kanon.
Koen Moreau De 'schieting' gebeurde met een kanon.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carl Parker

    Dirk Robbrecht: het leven is al zot genoeg, nu iedereen ook van alle kanten geprikkeld wordt en constant de saaiheid van het bestaan moet compenseren. Thuis zijn moet rustgevend zijn. Niemand is belangrijk genoeg om de rust van een ander te verstoren, de mensen die overlast veroorzaken moeten verdraagzaam zijn.

  • Stefaan Van AColeyen

    @dirk: het duurde meer als een uur. Nogmaals : meer dan een uur

Lees meer