De inwoners van de Heiplasstraat waarschuwden enkele jaren terug al voor de zware impact door de bouw van appartementen op de toekomstige verkeersdoorstroming.
Koen Moreau De inwoners van de Heiplasstraat waarschuwden enkele jaren terug al voor de zware impact door de bouw van appartementen op de toekomstige verkeersdoorstroming.

Deputatie weigert vergunning appartementen aan Heiplas

Goed nieuws voor het actiecomité Heiplas en de bewoners van die straat. 

Nadat ze er in 2016 in slaagden om de komst van appartementen met in totaal acht wooneenheden in deze landelijke buurt tegen te houden, slaagden ze er nu in een kleinere aanvraag tegen te houden. Die aanvraag voor vier wooneenheden werd goedgekeurd door de gemeente Lede waarop het actiecomité met 42 bezwaarschriften naar de bestendige deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen trok. Die oordeelde nu dat de voorziene locatie in de Leedse rand niet geschikt is voor de bouw van appartementen. Eigenaars van andere gronden en huizen die gelijkaardige plannen hadden, weten dus waar ze aan toe zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer